Selecteer een pagina

Aan het stuur van je gedachten en gevoel.

Zo een keer in de twee weken maak ik een lange autorit van ruim 1/5 uur om mijn moeder te bezoeken. Er waren tijden dat ik ontzettend op zag tegen deze rit. Te lang, te druk, te saai.
Maar tegenwoordig is dat anders. Ik zie er zelfs naar uit!
In deze blog vertel ik je hoe dat is veranderd en hoe autorijden en een playlist mij hielpen om krachtige keuzes te maken in mijn werk en leven.

Te lang in de auto

Ik ben opgegroeid in Zeeland, mijn 87-jarige moeder woont daar nog steeds.
Veel negatieve gedachten en gevoelens ging vaak vooraf aan de rit. Ik zeurde en mopperde en stelde het bezoek aan mijn moeder soms uit omdat ik geen zin had in die lange rit.
Dit veranderde op het moment dat ik de verantwoordelijkheid nam over de situatie.

Omdenken

De techniek van het ‘Omdenken’ heeft me daarbij geholpen. ‘Omdenken’, je hebt er vast wel eens van gehoord, gaat uit van het principe dat je de verantwoording pakt over een ongewenste situatie een daar een kans van maakt.
In mijn geval: ik kies ervoor om mijn moeder te met regelmaat te bezoeken. Ik kan de afstand en de tijdsduur van de reis niet veranderen, maar ik wil er niet elke keer tegen opzien. Hoe dan wel?  Welke kansen zijn er wanneer ik zo’n 1/5 uur vast zit in de auto?
Die vraag had ik mezelf nog nooit eerder gesteld. Bizar genoeg kwamen er ineens nieuwe ideeën mijn gedachten binnen. In plaats van 1/5 uur als verloren tijd te beschouwen zag ik ineens 1/5 uur tijd om die dingen te doen waar ik anders niet aan toe kwam!

Ik ontdekte luisterboeken, podcasts en maakte een playlist. De rit was niet langer meer een moeten, maar een kans om nieuwe dingen te leren, te verdiepen of eindelijk toch dat boek tel lezen, nou ja luisteren dan!

Bizar dat je patronen in je leven je zo kunnen vastzetten, en wat heerlijk om je daar bewust van te worden en oude energieloze patronen te doorbreken voor nieuwe energie. Want ja die playlist dat was echt geweldig! Wauw ja ik ‘wist’ natuurlijk wel dat muziek mijn stemming kon beïnvloeden. Ik had dit alleen nog nooit bewust ingezet en luisterde eigenlijk alleen maar naar de radio.

Aan het stuur

Ik zocht naar muziek waarbij ik kon werken aan mijn mindset, daadkracht en zelfvertrouwen. Het werd een ‘Powerwoman-playlist’. Krachtige-songs, met een stevige beat of juist een gevoelige ballad met een positieve krachtige tekst.
Met de handen aan het stuur, brulde ik ‘What doesn’t kill you makes you stronger’ van Kelly Clarksen mee. En bedacht ik me ineens dat al die problemen op mijn werk ontzettend relatief waren.
Kracht en energie stroomden door mijn hoofd en lijf.
Terwijl ik mijn auto stuurde, stuurden de woorden en de muziek mijn gedachten en gevoelens.

Het voelde alsof ik de hele wereld aankon. ‘I am a superwoman’ van Alicia Keys opende de deur van mijn zelfvertrouwen en gaf me kracht en het duwtje om keuzes te maken en knopen door te hakken.

Ik heb nog regelmatig wel gedachten die me dwars zitten en gevoelens die me onzeker maken, met uitstelgedrag als gevolg.

Maar ik leer steeds beter te sturen.

Welke patronen kan jij doorbreken door de verantwoording voor de situatie te pakken en van een ‘probleem’ een kans te maken?

Wil jij met werken met plezier en energie overhouden?

Begin  vandaag met het werken aan je werkgeluk! 

Het hoeft niet moeilijk, geluk zit in kleine dingen.

Je moet alleen wel in actie komen!

Mijn beste tips deel ik graag!

Schrijf je in en ontvang

10 tips voor groeiend werkgeluk!

Print ze uit,  hang ze op, deel ze met, collega's.

Laat me weten hoe ze voor je werken.

Werkgeluk is een werkwoord!