Selecteer een pagina

Alweer mijn sleutels kwijt!

Een bedrijfsnaam als “De gelukkige docent” schept natuurlijk de verwachting van vrolijkheid en opgewekte lessen over de zonnige kant van het werkend bestaan.  Maar geloof me, achter de schermen is geluk een WERK-WOORD in hoofdletters.

Gelukkig (-) heb ik inmiddels heel wat bijgeleerd over het thema en weet ik dat geluk een gevolg is van ‘goede geluk gewoontes’.
Geluksgewoontes zijn als sleutels. Je hebt ze dagelijks nodig om fysieke dan wel spreekwoordelijke sloten te openen.
Ondanks deze kennis en de ervaring dat het werkt ben ik toch regelmatig mijn “sleutels” kwijt.  Dan kan ik de juiste gedachten gewoon niet vinden heb nergens zin in en voel ik me in de war en somber.

Net als van morgen, ik werd te vroeg wakker, het was te donker buiten, ik was  te moe en de regen kwam met bakken uit de lucht.

Ik spring dan echt niet juichend mijn bed, vol blije gelukkige gedachten over deze nieuwe  werkdag. In tegendeel, ik heb eerder gedachtes als; “brr ik blijf de hele dag in bed, dekens over me heen, gordijnen dicht”.

Ik ben dan echt even mijn geluk sleutels kwijt.

Maar ik weet inmiddels waar ik ze kan vinden, en dat is niet in bed. Dus hup, het bed uit, sportkleren aan en naar zolder, naar mijn yoga en meditatie kamer. Raam open en de koude ochtend lucht naar binnen. De oefeningen, het oprekken van mijn spieren en de ademhalingen brengen energie in mijn lijf en in mijn hoofd.

Het wonder geschiedt, de grijze wolken verdwijnen uit mijn hoofd en het lukt me weer om gedachten te sturen naar ik vandaag dankbaar voor ben.

Dankbaarheid is voor mij de “moedersleutel” daarmee open ik al mijn innerlijke  sloten. Positieve emoties, energie en veerkracht stromen weer!

Niks zweverigs aan, het werkt gewoon!

Inmiddels is het licht buiten, alhoewel nog steeds grijs en nat. In mijn hoofd is inmiddels de zon aan gegaan.

Ik heb zowaar zin in deze thuiswerkdag!

Maar eerst nog even regenjas aan en wandelen met de hond!

Wil jij met werken met plezier en energie overhouden?

Begin  vandaag met het werken aan je werkgeluk! 

Het hoeft niet moeilijk, geluk zit in kleine dingen.

Je moet alleen wel in actie komen!

Mijn beste tips deel ik graag!

Schrijf je in en ontvang

10 tips voor groeiend werkgeluk!

Print ze uit,  hang ze op, deel ze met, collega's.

Laat me weten hoe ze voor je werken.

Werkgeluk is een werkwoord!